Stevns // #JagtenPåHavørrden

Turen gik til Stevns i uge 8.! 3.dage med fiskeri rundt på Stevns. Jeg havde booket et Bed & Breakfast (Tusindfrugt). https://goo.gl/maps/KujWVdtrnD92

Det lå så der var max. 20.min i bil til hver af de spots jeg havde kigget på.

Bed & Breakfast – Tusindfrugt.


Jeg havde hjemmefra tjekket op på forskellige spots, og så havde jeg snakket med lokale lystfiskere på Stevns, om hvor jeg skulle køre hen i jagten på havørreder.

Mine Spots var:

 • Mandehoved
 • Holtug gammel kridtbrud
 • Holtug nye kridtbrud
 • Stevns klint // Højerup Gamle Kirke
 • Bøgeskoven
 • Kystvejen // Strøby Egede
Stevns Klint // Højerup Gamle Kirke

I løbet af de 3.dage på Stevns, ja så lykkedes det mig ikke at finde Havørreder overhovedet. Trods en masse forskellige spots og snak med andre lystfiskere på min vej. Jeg skal da være ærlig at sige, at jeg havde da håbet at fange fisk på min tur til Stevns, men sådan skulle det desværre ikke gå denne gang.

MEN turen var god alligevel.!

Jeg havde ikke været på Stevns før, men nu kender jeg da lidt til området og fiskemulighederne. Jeg har gjort mig erfaringer med de forskellige spots. I disse erfaringer indgår vejr,vind, strøm mm. Der er en helt masse man skal vide.

Mine tanker er gået på, om jeg skal tilbage til Stevns og fiske igen?? – OG ja det skal jeg selvfølgelig, måske allerede igen i påsken.

Drømmefisken venter stadig på mig derude et sted. Om det så lige er på Stevns eller et andet sted, SE ja det må tiden vise..!

Selvom det ikke kunne lykkes at finde fisk, så blev turen til en lille film. (Se mere nedenunder)

Jeg er hele tiden nysgerrig på at finde nye fiskepladser, så jeg brugte meget tid på at fiske og gå rundt og tale med andre lystfiskere på min tur rundt på Stevns. Det lykkes at få “lokket” et hemmeligt spot ud af en lystfisker. Men det lykkes mig heller ikke her at finde fisk lige den dag..

#PlastinInTheBasket

Ingen fisk i nettet men derimod igen lidt plastik.

THE HUNT CONTINUES……………………..

K&B

Michael

Gæsteindlæg hos MrMazzo.dk

http://www.mrmazzo.dk

 • The Fisherman: Her finder du alverdens tips til Lystfiskeren.!

Jeg har med stor glæde skrevet et blogindlæg til “The Fisherman” – LÆS MED HER UNDER

“Michael Madsen er frygtet blandt ørrederne ved kysterne i Nordjylland. Han har skrevet lidt om sine op- og nedture indenfor lystfiskeriet. Og så har han en helt speciel hobby, som vi andre kunne lære lidt af.” – MrMazzo

Bliv skarpere til kystens havørreder!

Jeg var i weekenden til outdoormesse i Aalborg og deltog i Biolog Kaare M.Ebert foredrag om hvordan man bliver skarpere til kystens havørreder. Kaare fra Danmarks Sportsfikserforbund kunne præsentere nye forskningsresultater og viste, hvordan de kan bruges i det praktiske fiskeri efter kystens sølvtøj.

TAG TEMPERATUREN PÅ FISKEVANDET

Vandets temperatur påvirker fiskene og fiskeriet så meget, at termometeret i visse tilfælde kan være mindst ligeså vigtigt som spidse kroge og godt lokalkendskab.

Styr på temperaturen:
– På www.fcoo.dk – kan du se målinger på dybere vand ud til 20 meter.

BLIV SKARPERE PÅ DE FORSKELLIGE TEMPERATURER: (MLK, DTU Aqua)

Temperaturen har stor betydning for, hvordan fiskene opfører sig.

 • Fisk har den samme temperatur i kroppen som det vand, de svømmer rundt i.
 • Når vandet er for koldt, bliver fiskene sløve.
 • Når det er for varmt, bliver de også sløve.
 • Når vandet er mellem cirka 3 og 16 grader er fiskene aktive.

Ørred og temperatur.

Ørreden vokser ved temperaturer mellem 4 og 19 grader. Ørreden “har det bedst” ved temperaturer mellem 10 og 14 grader. Den dør ved temperaturer over 29 grader og under 1 grad. Man kan fange ørreder, når vandet er mellem cirka 2,5 og 19-20 grader.

Hvilke temperature foretrækker de? – Er temperaturen under 11 grader, er fiskene i de varme områder. Er den over 15 grader, er de i de kolde områder.

Varmt vand får fiskene til at ændre adfærd og søge ned på dybt vand og/eller ud på åbent hav. Fiskene opholder sig tæt på land når vandet er under 11 grader, og søger ud mod åbent vand når temperaturen overstiger 15-16 grader.

Konklusioner:

 • Find vand, der er varmere end 2,5 grader – og gerne så varmt som muligt op til 11 grader.
 • Ved vandtemperaturer højere end 6 grader er alle byttedyr aktive.
 • Vindretning betyder meget for vandtemperaturen. Fralandsvind godt i kulde og varme.
 • Når vandet er koldere end ca. 2,5 – 3 grader, så spiller salt en rolle. Opsøg derfor områder med lunt vand og lavere saltholdigheder.