Fisketur

Vælg det rigtige fisketøj!

“Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.”

Du kender sikkert de dage, hvor kulden bider, og det regnen så meget, men på fisketur det skal du. På de dage sætter man for alvor pris på ordentligt fisketøj.

Mine erfaringer gennem det sidste års tid på kysten og ved fjorden, er blevet til et 3-lags princip.

For mit vedkommende er 3-lags princippet et enkelt og velfungerende system, hvor de forskellige tøjlags egenskaber gør at man holder sig varm og tør – også under en fisketur med skiftende vejrforhold. Det er vigtigt for mig er, at holde kroppen tør og derved undgå nedkøling.

  • tætsiddende svedtransporterende undertøj.
  • en god fleece med god isolering.
  • en god vadejakke som beskytter mod regn, vind, bølger mm.

1.lag – svedtransporterende undertøj.

Undertøj af merinould. Det er temperaturregulerende, så det kan frigive varme og sikre, at huden ikke nedkøles. Ulden varmer, uanset om den er gennemblødt eller tør. Det foregår ved, at sved/damp transporteres fra huden og gennem undertøjet til dets yderside. Her fordeler den sig og fordamper.

Jeg bruger undertøj i merinould det meste af året. Et godt fif, når man bruger uldundertøj, er at vaske det så lidt som muligt. Hæng istedet tøjet til luftning udenfor, da det i sig selv har en rensende effekt.

2.lag – den isolerende fleece.

Fleece er nok det mest anvendte til mellemlag på fisketuren. Den fleece jeg bruger er en Polartec-fleece. Polartecs fleecematerialer er kendt for høj varme, forrygende svedtransport, åndbarhed og i det hele taget høj kvalitet. Og så tørre det meget hurtigt.

3.lag – Vadejakken.

Vadejakkens vigtigste opgave er at beskytte mod regn og vind. Min Vadejakke er en “Hodgman Aesis Shell Jacket”. en jakke med, 3 lags vind og vandtæt V-TecH™ åndbart maeriale. Jakken er imprægneret, for at forhindre den suger vand.

Vi ses ved kysten/fjorden — Knæk & Bræk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *