Kystfiskeri

Kystfiskeri giver ro i sjælen. Duften af saltvand, frisk luft og bølgernes skvulpen er med til at fortrænge hverdagens stress og tømmer hjernen. Alt, hvad du skal gøre, er at være tilstede lige der, hvor land og hav mødes.

Men hvad med Havørreden?  – Og det forløsende øjeblik, hvor havørredhugget får pulsen til at stige på et splitsekund, som for mig også er et vigtigt element ved kystfiskeriet. 

Jeg har tilbragt en masse tid ved vandet, for at få fornemmelsen for, hvor og hvornår kystørrederne skal findes – samt ikke mindst, hvordan de skal lokkes til at hugge.

Den første forudsætning for at fange havørred på kysten er at vide, hvor du skal finde fisken. Jeg har sat mig ind i havørredens biologi og har lagt min egen strategi til kysten. Mit fokus er forskellige vejr- og vindforhold, samt årstiderne.

Pt. fisker jeg kun disse 2.spots på østkysten! – Jeg har lagt rigtig mange timer disse to steder og gjort mig en del erfaringer med disse spots. 

For mig gælder det om at opbygge sig en erfaringskurve igennem praktisk fiskeri på sine favorit spots. Jeg har da også suget til mig af andres erfaringer, når jeg møder lystfiskere på samme spot. Tag dig en snak med dine medfiskere og gør brug af de ressourcer, som er tilgængeligt på nettet og i bøger. (jeg kan klart anbefale: “Havørred, refleksioner på kysten”)

Spot 1:

Rugholmen ved Strandby! – Her er et stort stenrev som holder fisk. Fiskes bedst i fralandsvind og højvandet.

Marts – Oktober.

Spot 2:

Guldkysten, mellem Sæby og Bangsbo strand! – Her findes et langt stræk med stenrev, som også holder fisk. Fiskes bedst i fralandsvind og højvandet.

Marts – Oktober.

FOR mig som lystfisker, er det også vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvordan fiskeriet på den enkelte kystplads skal gribes an. Skal der fiskes stationært eller bevægligt. 

Jeg her derfor KUN koncentreret mit fiskeri til disse to overskuelige pladser, og lært dem godt at kende. OG det har altså givet en del Havørreder.!